Πέμπτη 5 Μαΐου 2011


Ανοιξιάτικα ρολά με λαχανικά, άρωμα τζίντζερ  και σησαμέλαιου (Spring rolls)

Υλικά για 4 άτομα:

1/2 άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα μεγάλα περασμένα απο το τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη σε πολύ λεπτές φετες
1 πιπεριά πορτοκαλί σε πολύ λεπτές φέτες
1 πιπεριά κόκκινη σε πολύ λεπτές φέτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
3-4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο (αν είστε λάτρεις)
6 κ.σ. σησαμέλαιο
αλάτι
12 φύλλα για spring rolls (γίνονται απο ρυζάλευρο. Αν δε βρείτε στην αγορά το φύλλο κρούστας είναι μια χαρά. Απλά κόψτε τετράγωνα μεγέθους 15x15 εκ.)
άφθονο ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

    Σε ένα βαθύ τηγάνι (κατα προτίμηση γουοκ) ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο, μαραίνουμε το μισό τζίντζερ και όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ανακατεύουμε συνεχώς και μέχρι τα λαχανικά μας να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη σόγια, το σκόρδο, αλάτι και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Η διαδικασία αυτή δεν κρατάει πάνω απο 7 λεπτά. Να θυμάστε οτι δε θέλουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν πολύ αλλα να μαραθούν.

Τα σουρώνουμε καλά και τα απλώνουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια να κρυώσουν. Καλό είναι να βάλετε λίγο χαρτί απο κάτω για να στραγγίξουν καλά.

  Απλώνουμε το μείγμα σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε απο όλες τις πλευρές δίνοντας του κυλινδρικό σχήμα. Σφραγίζουμε τις άκρες με λίγο νερό ή γάλα για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα ρολά μας μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας όρεξη!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου