Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η μαγεία της δακτυλοφαγίας: Μπαστουνάκια λαχανικών με ντιπ απο αβοκάντο, σκορδάκι, ελαιόλαδο και κρεμώδες τυρί

Υλικά για 4 άτομα


2 κλωνάρια σέλερυ
2 καρότα μεγάλα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 αγγούρι
20 ντοματίνια


Για το ντιπ


2 αβοκάντο ώριμα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας τυρί
Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση


Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μπαστουνάκια. Το αγγούρι πρέπει να το κόψουμε περιμεντρικά και να μή βάλουμε το μέρος με τους σπόρους. Τα στοιχίζουμε κυκλικά σε μια στρογγυλή πιατέλα αφήνοντας στη μέση χώρο για το γουδί με το ντιπ. Φυσικά αν έχετε γουδί! Αν όχι και το γνωστό σε όλους διαολάκι είναι μια χαρά. Πολτοποιούμε το σκόρδο με το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το αβοκάντο, το τυρί και ανακατεύουμε καλά. 


Τip! Καλό θα ήταν αν η λιγούρα σας χτυπάει τη πόρτα συχνά, να έχετε ήδη έτοιμο το ντίπ. Έτσι βρίσκεστε σε ετοιμότητα και φυσικά η γεύση του θα είναι πιο έντονη και ολοκληρωμένη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου