Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πιατέλα τυριών με κριτσίνια ολικής άλεσης και αποξηραμένα φρούτα

Ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της λιγούρας είναι για τους λάτρεις του τυριού να έχουν μια σεβαστή ποικιλία απο αυτά στο ψυγείο τους. Οι επιλογές άλλωστε είναι απεριόριστες εφόσον πλέον στην αγορά υπάρχουν τυριά αποόλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνω κάποια είδη (εννοείται αυτά που χρησιμοποιώ εγώ) ομως εσείς μπορείτε να βάλετε αυτά που θέλετε.

Υλικά για 4 άτομα

100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
100 γρ. Γκοργκοντζόλα
100 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου
100 γρ. κασέρι
100 βερύκοκα ξερά
100 γρ. σύκα ξερά
20 κριτσίνια ολικής άλεσης

Εκτέλεση

Κόβουμε τα τυριά σε μπουκίτσες και σε ένα ξύλινο πίνακα κοπής τα απλώνουμε μαζί με τα βερύκοκα και τα σύκα. Τα κριτσίνια μπορούμε να τα σερβίρουμε σε άλλο σκεύος δίπλα απο τη ποικιλία των τυριών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου