Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Μπρουσκέτες με ντομάτα, κασέρι, φέτα και παστουρμά


Υλικά για 2 άτομα

1 ψωμί μπαγκέτα ή οποιοδήποτε ψωμί τις αρεσκείας σας σε φέτες
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη κύβους
200 γρ φέτα
400 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
8 φέτες παστουρμά

Εκτέλεση

Κόβετε τη μπαγκέτα κατα μήκος και μετά σε 4 ίσα κομμάτια. Πασπαλίζετε λίγο ελαιόλαδο και φρυγανίζετε τις φέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ενα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι με το παστουρμά. Μόλις βγάλει τα αρώματά του προσθέτετε τη ντομάτα και μόλις μαραθεί λίγο τελειώνετε με τη φέτα.  Βγάζετε απο το φούρνο το ψωμί μοιράζετε το μείγμα και πασπαλίζετε απο πάνω το κασέρι. Ξαναβάζετε στο φούρνο για 5 λεπτάκια και έτοιμο. Αντί για παστουρμά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον.

1 σχόλιο: